Ontbijt

Ontbijt (Frühstück) bestaat meestal uit harde, witte broodjes (Semmel) en soms een sneedje Schwarzbrot. Bij de broodjes krijgt u over het algemeen alleen boter, jam en smeerkaas, en in een goed Gasthof ook snijworst, ham, kaas en ei en zelfgemaakte pruimen- of abrikozenjam. Producten van die zonovergoten vruchten in Oostenrijk zijn heerlijk. Als u uw eigen ontbijt of lunch samenstelt, kan het nog veel lekkerder. Uitstekend grof of fijn zuurdesem-, veelgranen- of volkorenbrood en -broodjes, vaak met kummel (karwijzaad), in mindere mate ook maanzaad, sesam en zonnebloempitten koopt u in vrijwel elke bakkerij of supermarkt. Anders dan in Nederland is het ook veel smakelijker.

Biologisch

U treft in elke streek zuivelwaren aan zoals goede boerenkazen. Romig smakende boter, karnemelk, kefir en yoghurt komen van de bloemige alpenweiden. In elke streek krijgt u verse kaas. een sappige en korrelige Hüttenkase, vaak al gekruid met bieslook of paprika zoals Liptauer. Sinds de jaren ‘80 zijn ook de plaatselijke schapen- en geitenkazen in opmars. Niet te versmaden is de indrukwekkende variatie en hoge kwaliteit van de geurige en gerookte vleeswaren zoals het Schinkenspeck, sappige achterhamsoorten met knoflook, leverworsten en patés, waarin ook uien en knoflook zijn verwerkt. Veel van deze producten komen uit de biologische landbouw, wat in de supermarktketens ook als zodanig wordt aangegeven. Bij een boerderijvakantie krijgt u dit doorgaans als ontbijt.

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen