Nagerechten

Warme Mehlspeisen, Fruchtknödel, Aufläufe, Palatschinken (flensjes), Schmarren en Kuchen: Oostenrijkers zijn deegmeesters en bakken met Brandteig, Murbteig (zanddeeg) en Germteig (gistdeeg). Amandelen, noten, gesmolten chocola en vruchtengelei vinden in overvloed hun weg in het deeg met veel eieren. Zoete knödels zijn er ook nog, gemaakt van aardappel- of kwarkdeeg, gevuld met gewelde abrikozen, pruimen of kersen. Algemeen Oostenrijks zijn pannenkoeken, in Oostenrijk Schmarren genoemd. De Kaiserschmarren is een met rozijnen gebakken pannenkoek, die in stukjes, bestrooid met poedersuiker wordt geserveerd met een compote. Flensjes heten in Oostenrijk Palatschinken. De vulling loopt van hartig met paddestoelen naar zoet zoals kwark, vruchtengelei en ijs.

De van fijn bladerdeeg gemaakte Apfel-, Nuss-, Topfen- of Mohnstrudel, met appel-, kwark-, noten-, of maanzaad met citroen en rumvulling, horen warm geserveerd te worden met of zonder vanillesaus of Schlagober (ongezoete slagroom). De Salzburger Nockerln is een soufflé op basis van eieren, boter en suiker. Gugelhupf is een tulband van gistdeeg met een vulling van wisselende samenstelling: noten, kaneel, rozijnen, rum en citroen. Krapfen zijn bollen gemaakt van gistdeeg, gevuld met maanzaad, honing, noten en andere zoete ingrediënten. Er zijn diverse punchtaarten (met veel rum) en chocoladetaarten, de bekendste is de Wiener Sachertorte, de Linzertorte (met aalbessengelei, hazelnoten, citroen en amandelen) en talloze vruchtentaarten.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen