Vegetarisch

Vegetariërs zijn in Oostenrijk niet echt aan een goed adres, maar op de meeste menukaarten zijn wel vegetarische gerechten te vinden. Bijna overal zijn zoete hoofdgerechten verkrijgbaar zoals Palatschinken, Kaiserschmarrn en Salzburger Nockerln, vaak ook gebakken champignons, gebakken kaas of Kasespatzle, een soort gegratineerd pastagerecht. Vooral in de Heurigen (wijnlokalen) worden ook kaassoorten aangeboden, die natuurlijk samengaan met een goed glas wijn. Aan te bevelen kazen zijn: Gorgonzola op Oostenrijkse wijze met boter vermengd tot een pittige smeerkaas, de oranjekleurige Liptauer, een smeerkaas uit heel jonge roomkaas met knoflook, uien en paprika, het kaasgehakt van verschillende soorten kaas die door de gehaktmolen zijn gedraaid, de romige alpenkaas, de scherpe Mischling en de jonge schapenkaas.

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen