Skischool kiezen voor kinderen

Skiën met kinderen kan spannend zijn. Zeer spannend zelfs. Een skischool kiezen voor kinderen kan een hele opgave zijn.

Belangrijk voor – jonge – kinderen is de keuze van een skischool. Als er in een gebied maar één skischool is, heb je natuurlijk weinig keuze, maar zodra er meerdere skischolen zijn is het goed om je van te voren te oriënteren op deze skischolen, want de inschrijfdagen zijn – vaak – op de wisseldag (zaterdagmiddag en -avond).

Kunnen de kinderen tussen de middag mee-eten met het klasje? Doen! Zo leren ze de leraar beter kennen, net zoals de kinderen uit hun klasje.

De keuze maken voor een definitieve skischool is niet makkelijk, maar het is wel belangrijk om de skischolen op bepaalde punten te vergelijken.

Goede punten om mee te nemen in de overweging voor een definitieve keuze voor een skischool:

 • Hoe jong is het jongste kind in de groep? Als de – jongste – beginnersgroep loopt van 2.5 jaar tot en met 6 jaar, dan is het begrijpelijk dat de jongste, in dit geval 2.5 de rest altijd ophoudt. Dit kan zeer storend zijn voor de rest van de groep, zeker als je eigen kind 4, 5 of 6 jaar oud is.
 • Zijn er Nederlandssprekende leraren? Dit kan, zeker voor zeer jonge kinderen, in het voordeel zijn, want dan hoeven ze niet alleen te kijken naar wat de leraar doet, ze kunnen ook volgen wat er gezegd wordt.
   © Österreich Werbung/Peter Burgstaller
  Klik om te vergroten
 • Kunnen de kinderen tussen de middag mee-eten met het klasje? Doen! Zo leren ze de leraar beter kennen, net zoals de kinderen uit hun klasje. De lunchpauze is altijd een zeer sociale aangelegenheid en ze kunnen na het eten nog lekker met elkaar spelen.
 • Zijn er speciale kinderactiviteiten, zoals een kindermeisje en speelgoed? Dit is belangrijk voor zéér jonge kinderen. Zij verliezen nogal snel hun concentratie en een hele dag skiën in natuurlijk hartstikke vermoeiend. Zodra ze moe worden kunnen ze even gaan uitrazen met het kindermeisje – of jongen natuurlijk - , zodat ze weer een beetje opladen en weer nieuwe concentratie hebben.
 • Zijn er halve dagen les beschikbaar? Eigenlijk om dezelfde reden als hierboven. Voor jonge kinderen kan skiën ontzettend vermoeiend zijn. Als ze halve dagen les kunnen krijgen, dan kunnen ze ’s middags opladen om de volgende dag weer fris en fruitig op de piste te staan.
 • Wat kost het? Soms liggen de prijzen – in een gebied – ver uiteen, dus het is goed om prijzen te vergelijken. Dat kan voor de lessen zijn, maar ook voor de opvang tussen de middag. Het is écht de moeite waard om te kijken of er – al dan niet grote – verschillen in de kosten zijn.
 • En als laatste: kijk vooral niet naar recensies, maar luister naar je gevoel. Op recensiesites kunnen mensen om hele kleine, nietszeggende dingen zeuren, om maar gratis lessen los te peuteren, dus die zijn – helemaal – niet betrouwbaar.

Hopelijk kun je met deze tips de perfecte skischool vinden!

Wat zijn voor jou belangrijke overwegingen voor de keuze voor een skischool? Laat het ons hieronder weten!

Lees ook

 1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen