Meerijden op een pistebully in het Pitztal

Pitztal, het vriendelijkste skigebied in Tirol, biedt vakantiegangers de bijzondere mogelijkheid om mee te rijden op een pistebully en er tijdens een rondleiding een kijkje achter de schermen te krijgen.

Ze wegen 12 ton, zijn 4,5 meter breed, hebben 500 PK en zwerven vanaf 4 uur `s middags op de pistes rond. Vakantiegangers kunnen in de pistebully direct naast de bestuurder plaatsnemen en live ervaren met welke uitdagingen de pistepreparatie op de Hochzeiger gepaard gaat. Dit kan elke maandag, woensdag en vrijdag. Volwassenen betalen € 40,- voor 40 minuten, voor kinderen kost het € 20,-.

Wie een uitgebreid kijkje achter de schermen wil krijgen, kan elke donderdag om 13.00 uur deelnemen aan de technische rondleidingen en leert zodoende meer over de liften, de besneeuwing of andere piste-apparatuur. Volwassenen kunnen al voor € 15,- meedoen, kinderen zijn gratis. Het skiseizoen is overigens op vrijdag 5 december gestart.

„We hebben veel stamgasten, die tegenwoordig veel meer willen weten“, legt Hansjörg Wohlfarter uit, lid van de raad van Bestuur van de Hochzeiger Bergbahnen. Het skigebied, dat volgens vakantiegangers de vriendelijkste medewerkers van 16 Tiroolse skigebieden heeft, is niet alleen vanwege de perfect geprepareerde pistes bekend. De echte uitdaging is te zorgen voor een goede basis wanneer de allereerste sneeuw, meestal in november, valt. Dat en nog veel meer leren de vakantiegangers, wanneer ze met een pistebully onderweg zijn. Maar natuurlijk alleen als men erin geïnteresseerd is. „Afgelopen jaar hadden we een huwelijksaanzoek in het Führerhaus, daarbij was de sneeuw natuurlijk bijzaak“, vertelt pistechef Christian Kirchebner.

Zijn collega Friedrich Eiter is technisch manager en minstens zo flexibel, waar het om de wens van de vakantieganger gaat. Mocht er tijdens de rondleiding bij de liften de interesse ontstaan, dan opent hij zonodig de commandocentrale, van waaruit alle gondels en liften aangestuurd worden. Overigens: wanneer alle 64 cabines van de Hochzeigerbahn volledig bezet zijn, wordt er via een staalkabel van 45 milimeter doorsnee een gewicht van ca. 21 ton verplaatst.

Wie meer wil weten over hoe de pistes besneeuwd worden kan met Friedrich Eiter naar het pompstation skiën en het leidingensysteem, waarmee de sneeuwinstallaties van water voorzien worden, bekijken en zich laten uitleggen. De manager verschaft zich met zijn laptop de toegang tot het hart van het station. Hier kan hij controleren en bepalen welke groepen van besneeuwingsinstallaties welke sneeuwkwaliteit moeten produceren. „Bij hoge luchtvochtigheid stellen we een hogere droogheidsgraad in en omgekeerd“, zo legt hij de basis, die afhankelijk is van de aktuele weersomstandigheden, uit. Dan blijft nog een kijkje in de garage over waar de pisenbullys elke dag parkeren, een indrukwekkend gezicht.

Over het skigebied: De Hochzeiger Bergbahnen zijn van 5 december t/m 12 april geopend en bieden 40 km piste tot een hoogte van 2.450 meter en een indrukwekkend uitzicht vanaf de Kaunergratgruppe over de Arlberg en de Lechtaler Alpen. De dagskipas kost € 39,- resp. € 26,- in het hoogseizoen en € 35,- resp. € 23,- in het laagseizoen. Tot 19 december is de dagskipas doordeweeks voor slechts € 25,- resp. €15,- verkrijgbaar (ma t/m do, winterstarttarief). Tijdens de officiële ski-opening op 6 december speelt de Oostenrijkse Kultband Opus, die 30 jaar geleden met hun wereldhit „Live ist Life“ de hitlijsten bestormden. Met een geldige skipas is de entree is gratis.

Over het Pitztal Het Pitztal, ook wel gezien als het dak van Tirol, biedt vanwege de goede hoogteligging echt sneeuwzekere skigebieden. In de vier gemeenten Arzl, Wenns, Jerzens en St. Leonhard leven in totaal 7.400 inwoners en zijn er ca. 8.300 gastenbedden beschikbaar. In het skigebied Hochzeiger vindt men talrijke overnachtingsmogelijkheden. Wie tussendoor op de Pitztaler gletsjer (3.440 m), de hoogste van heel Oostenrijk, in de met de gletsjer verbonden skigebied Rifflsee onderweg wil zijn, koopt de Pitz Regio Card, die vanaf 3 dagen voor alle pistes in het Pitztal geldig is en € 117,- resp. € 70,- kost.

Meer informatie:
Tourismusverband Pitztal
Unterdorf 18
A-6473 Wenns
Tel. 0043-5414-86999
www.pitztal.com

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen